Det er svampetid

Det er svampetid

Baby Doc har det godt, skal jeg skynde mig at sige. Til dem, der ikke aner, hvad jeg taler om, skal jeg fortælle, at Baby Doc er et græskar, som jeg har liggende i min have. Stor, rund, fed og undertrykkende -derfor navnet Baby Doc. Ham (og hans søskende og et par fætre og kusiner) skal jeg komme tilbage til, sagen er, at mere presserende ting er kommet i vejen – svampe. Det er svampetid, og hvis man har mulighed for at gå på jagt lidt borte fra de store byer, er der gode chancer for at finde virkeligt fine svampe.

Sådan en mulighed fik jeg for en uges tid siden, gik på jagt i en skov på stier, hvor der ikke havde været nogen. Og der stod de – kæmpestore rørhatte, der lige var skudt op af jorden. Se billederne på linket, læg især mærke til den store rørhat, hvor mosset endnu hænger fra hatten og hele vejen ned bag den – den er lige skudt i vejret og er 25-30 cm høj. https://www.dropbox.com/sh/rzlhva9qmita30s/AAAexYekCF0tdTPzd9GSfcfia?dl=0

Hvad gør vi ved dem? Steger væden af dem på en tør pande, og dem, vi ikke skal bruge her og nu, lægger vi i fryseren. Når vi tager dem op igen fra fryseren, steger vi igen væden af dem, hvis der er mere i dem, på en tør pande. Så steger vi dem i smør, og når de er næsten færdige tilsætter vi finthakket hvidløg, lidt salt og peber og – voila.

God jagt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s