Glædelig jul!

P1010579

Kære venner. På denne, årets korteste dag, hvor solen iflg. Torben Hermansens udmærkede almanak står op kl. 8.40 og går ned kl. 15.37 i Snekkersten, hvor jeg bor, vil jeg gerne ønske jer alle sammen en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Tak til jer, der gider følge med i al mit brok og alle mine bekymringer på Knudnjus. Især tak til jer, der gider reagere på det med kommentarer, uanset om I er enige eller ej.

Jeg vil i virkeligheden helst være optimist. Klimaaftalen synes jeg indgyder optimisme, så hurra for den.

P1010593

Det vil være et nytårsforsæt, at kommentarerne og indlæggene på Knudnjus ikke kun handler om politik – faktisk helst i meget mindre grad handler om politik – og mere om nære ting, som fx min have, hvor grønkålene og vinterporrerne står og sveder lidt i varmen.

P1010589

Jeg er helt enig med Voltaires Candide, der efter en lang, omtumlet filosofisk jordomrejse når til den beskedne og i bogstavelig forstand jordnære konklusion: Il faut cultiver son jardin – man skal dyrke sin have.

 

P1010588

Billederne, der ledsager denne tekst, er alle taget i dag den 22. december fra min altan. Det

P1010599

er smukt diset, og det er vel årsagen til, at solen først lod sig skimte flere minutter efter at den havde hævet sig over horisonten. Det er 8 graders varme, luftfugtigheden er 78% og det blæser angiveligt 8 m/s. Torben Hermansens almanak kan man finde her: http://www.torbenhermansen.dk/almanak/almanak.php.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s