Hvorfor behandler Løkke ikke partiets grand old man anstændigt?

 

gl_cksborg_h_265597b
Lyksborg Slot tæt ved den smukke Flensborg Fjord

Jeg har aldrig stemt på Venstre og derfor heller aldrig på Bertel Haarder, der har været medlem af det parti altid, mig bekendt.  Men gennem årene er jeg kommet til at respektere ham mere og mere. Ikke på grund af hans synspunkter, men på grund af hans principfasthed. Han er det medlem af folketinget, der har været minister længst tid, alligevel kan man ikke beskylde ham for at klæbe til taburetten. Desuden inkarnerer han et stykke dansk kulturhistorie, nemlig højskolebevægelsen, der har spillet en stor rolle i dansk åndsliv.

 

Nu er Bertel kommet op i årene og som den grand old venstremand han er, måtte hans chef Lars Løkke, som skik er, tænke på en aftrædelsespost, hvor der stadig kunne gøres brug af hans gode evner og righoldige erfaring. Posten som formand for Folketinget blev ledig, et job, som Bertel Haarder i kraft af sin autoritet, pondus og evne til at optræde upartisk ville være selvskreven til.  

 

generalkonsulatet
Generalkonsulens  bolig ved Flensborg Fjord

 

Forhandlinger mellem Venstre og Dansk Folkeparti om støtte til en Venstre mindretalsregering fører til, at Lars Løkke sælger posten som Folketingets formand til DF. I DF mangler man en aftrædelsespost til partistifteren Pia Kjærsgaard. Her skulle Lars Løkke og de øvrige partier have sat hælene i og sikret den bedst egnede til jobbet. I stedet ofres Bertel Haarder, han får posten som kulturminister (som en slags plaster på såret).

 

Så kommer Lars Løkke til kort med sin 20-25 plan, ser en udvej i at danne en trekløverregering, og igen ofrer han Bertel Haarder for at få ministerkabalen til at gå op. Han tilbyder nu Bertel Haarder embedet som generalkonsul i Flensborg. Bertel Haarder, der er født på Rønshoved Højskole ved Kruså, glæder sig til jobbet. Hvad han ikke vidste, var at Lars Løkke agtede at fyre den nuværende generalkonsul Henrik Becker Christensen, der oven i købet er meget vellidt hos det danske mindretal i Sydslesvig. Det skulle angiveligt ske som led i en strategi, hvor ekspolitikere erstatter diplomater for at fremme dansk eksport.

 

lars-lokke
Statsminister Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke burde kende Bertel Haarder godt nok til at vide, at Haarder ikke ville bryde sig om at tage et job, der var frigjort ved at skubbe en anden til side, som i øvrigt passer sit job fortrinligt og som oven i købet er meget vellidt hos det danske mindretal. Og som forventet takkede Haarder nej, han ville ikke ”trænge sig på”.

 

Søs Marie Seerup sagde kækt i programmet ”Besserwisserne”, at professionelle diplomater bare har at klappe lakhælene sammen og flytte, når de får besked om det. Nu forholder det sig sådan at Henrik Becker Christensen ikke er diplomat, men historiker, og det er der adskillige af hans forgængere, der også er. Måske er der en god grund til det, Sønderjylland er et følsomt område i Danmarks historie.

 

bertelhaarder
Bertel Haarder – r..rendt

Tilbage står Bertel Haarder, tvende gange røvrendt, men nu uden at stå i gæld til nogen, heller ikke sin chef Lars Løkke.

 

Knud-Aage Rahbek Lauridsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s