To brave kvinder

Her ved årets slutning har jeg fået lyst til at pege på to af årets brave kvinder. Hvorfor ikke brave mænd? Jeg kan med skam at melde ikke finde nogen, der kommer på højde med især den ene af de to kvinder, jeg tænker på. Jeg prøver at sammenligne dem med mænd: Barack Obama? -Njaaa; Donald Trump? – Rend mig! Putin? – Heller ikke! Lars Løkke? -Nej! Paven? – Njaaa…

Det er på sin plads at gøre rede for hvad jeg mener med brav, et adjektiv der optager over to spalter i Ordbog over det danske sprog. Den betydning, jeg lægger vægt på her, er: som er uangribelig i moralsk henseende og så det gode ord retskaffen, som desværre bruges meget sjældent.

Adjektivet ‘brav’ har også betydningen tapper, modig. For til fulde at karakterisere den første af de kvinder, jeg tænker på, må tilføjes nogle egenskaber, som ikke nødvendigvis hører til brave personer, nemlig en rigtig god begavelse og en skarp hjerne.

 

EU Commissioner for Competition Margrethe Vestager press statement
EU-kommissær Margrethe Vestager

Kvinden er den danske EU-konkurrence kommissær Margrethe Vestager, der på davidagtig vis og fuldstændig uimponeret har lagt sig ud med nogle af vor tids største skatteunddragende goliatter – McDonald’s, Amazon, Apple, Starbucks m. fl. Og hun gør det på en måde alle kan forstå og kun kan fatte sympati for: Disse globale firmaer skal bare betale skat ligesom alle andre, hverken mere eller mindre.

 

 

BELGIUM-EU-APPLE-IRELAND-TAX-TECH
Til kamp mod Apple’s skattefiduser.

Med dette simple, indlysende rimelige krav er hun med til at skabe international respekt om ikke blot sin person, men også den institution, hvis embedskvinde hun er – EU.

 

Og her i Danmark kan vi vel ikke lade være med at føle en vis stolthed over, at Margrethe Vestager er dansker. Og viser hele denne sag ikke, at som medlemmer af EU og med politikere som Vestager kan vi være med til at gøre en forskel på europæisk og internationalt plan? Ville vi kunne det, hvis vi som en uafhængig og fuldstændig suveræn nation stod udenfor EU?

Det er ikke EU, der skaber problemer for os, det gør vi selv. Tænk bare på hvad det selvskabte roderi i SKAT har kostet os!

 

ok-rikke-karlsson
Forhenværende medlem af Dank Folkeparti, Rikke Karlsson.

Den anden kvinde, som jeg synes fortjener at blive kaldt brav, har – måske overraskende – været medlem af Dansk Folkeparti! Igen – brav betyder retskaffen og det har også betydningen modig. Jeg taler om Rikke Karlsson.

 

Hun råbte vagt i gevær, da hun opdagede at hendes partifælle og kollega i EU-parlamentet, den hovne og åleglatte Morten Messerschmidt, svindlede med EU-midler. Hun prøvede at advare sin chef, Kristian Thulesen Dahl, der imidlertid ikke engang ikke ville undersøge, om sagen havde noget på sig. Fordi han selv var/er involveret i den? Rikke Karlsson så til sidst ingen anden udvej end at melde sig ud af Dansk Folkeparti.

 

64da8e8e-676d-473f-bee6-ca40cc5c0c50
Karlsson og Messerschmidt – da de formentlig endnu var gode venner.

I hele denne sag fremstår Rikke Karlsson som den eneste hæderlige, retskafne person i et Dansk Folkeparti, som ellers har haft travlt med at beskylde EU for korruption og svindel. Men er der nogen i Dansk Folkeparti, der har rost Rikke Karlssons for hendes ordentlighed og retskaffenhed? Partiets værdipolitiker par excellence Pia Kjærsgaard måske? Nej, i stedet har Pia Kjærsgaard i forbindelse med denne sag kastet sig ud i et vulgært angreb på EU, som hun har kaldt en ”rotterede”!

 

Pia Kjærsgaard er formand for det danske Folketing.

Godt nytår!

Knud-Aage Rahbek Lauridsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s