Worst case scenariet aflyst

 

Presidential candidate Emmanuel Macron campaigning in Albi
Vinderen

Det worst case scenario, som mange, inklusive mig selv, frygtede efter Brexit (Brexit – Trump – Marine Le Pen = enden på EU = kaos og opløsning på det europæiske kontinent = fare for krig) er med franskmændenes valg af Macron til præsident aflyst – indtil videre.

 

677999148
Det blev en hård debat, men det blev manden til højre, der repræsenterer håbet og fremtiden, der vandt

Ja, højrepopulismen er på ingen måde slået, men der er skabt et pusterum, der kan anvendes til en offensiv for de kræfter, der ser globalisering som en mulighed for at løse nationale og internationale problemer, blandt dem verdens klima- og sultproblemer og for at skabe en bæredygtig udvikling på Jorden.

 

Det betyder også at Donald Trump har indkasseret et sviende nederlag og må nedkøle sit ambitioner om at se Marine Le Pen give EU dødsstødet – den organisation, der står for det stik modsatte af Trumps synspunkter og som af Trump opfattes som USA’s største konkurrent. Og bemærk: I modsætning til NATO, som Trump erklærede no longer obsolete efter en halv times snak med NATOs generalsekretær Stoltenberg, har han ikke udtalt noget lignende om EU.

Macron
Macron – fremtidens mand i Frankrig

Mange kommentatorer har haft jantelovsagtig travlt med at nedtone Macrons valgsejr ved at pege på lav valgdeltagelse, mange blanke og dermed ugyldige stemmesedler osv. Før valget sagde de samme kommentatorer, at det ville gavne Le Pen og måske endda bringe hende til magten. Det skal blive spændende at læse en virkelig seriøs analyse af det valg.

 

Macron står overfor kolossale problemer i Frankrig, som med sin

en marche
Begyndelsem til en ny bevægelse i Europa?

10 % arbejdsløshed nærmest er kørt af sporet. Men han er ung, udstråler energi og tro på sig selv og sine ideer. Og hvis han får et godt valg også i juni, når der er valg til Nationalforsamlingen, kan han lave en omvendt Trump i Frankrig. Og måske kan Macrons bevægelse En Marche inspirere til andre lignende organisationer andre steder.

 

Valget af  Macron er den bedste nyhed længe.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s