Amerikansk selvisolering

 

trump 2
                     America first!

Det var tå-krummende at se på: USA, det land i verden, der sviner mest, fremstillet som offer i Paris-aftalens kontekst. Fuldstændigt fravær af proportioner. Hovedløst, indskrænket, dumt, bøvet…  you name it. En dansk Tv-vært, der tydeligt rystet spørger Jesper Steinmetz, om det da slet ikke betyder noget for Trump, at han ikke kan være Vestens leder, når han gør sådan noget (trækker USA ud af Klimaaftalen).

 

Jamen kæreste venner, Vesten har været uden en egentlig leder siden Trump blev præsident og vil fortsat være det, så længe han er præsident og ikke er afløst af en anden, mere ”normal” præsident (se kommentaren på Knudnjus: Vesten uden egentlig leder: https://knudnjus.com/2017/01/19/vesten-uden-egentlig-leder/)

 

293884104_4653235654001_Merkel-lg
                 En statskvinde

Hvad mener jeg med en mere ”normal” præsident? Jeg mener en præsident, der ikke blot har fået stemmer nok til at blive præsident, men som også er en statsmand/-kvinde, dvs. en statskyndig, en indsigtsfuld politiker. En politiker, der også hylder nogenlunde de samme demokratiske og humanistiske værdier som vi selv, hvis han skal være Vestens leder.

 

Trump er kemisk renset for de kursiverede egenskaber, jeg har nævnt ovenfor, og han er formentlig et buldrende tomrum hvad angår demokratiske og humanistiske værdier. Jeg har aldrig oplevet ham tale positivt om demokrati for slet ikke at sige humanisme, han ved formentlig slet ikke hvad det er for noget og vil sikkert opleve det som tremendous unimportant.

 

Trump-Merkel
                       Statskvinden og præsidenten

Hvilke konsekvenser får det faktum, der hedder Trump? For USA får det den konsekvens, at landet bliver mere og mere isoleret. For Europa får det den konsekvens, at vi må lære at stå på egne ben og betale hvad det koster.

 

 

Af Knud-Aage Rahbek Lauridsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s