Begyndelsen på enden for Trump?

Paul Manafort er den første

Som gættet på i går i blogindlægget på knudnjus.com: ”Derfor er de et let bytte for det russiske efterretningsvæsen FSB” ville Paul Manafort være den første, der blev rejst tiltale imod blandt Trumps inderkreds. Manafort var Trumps kampagnechef fra juni til august sidste år (se indlægget ”Derfor er de et let bytte for det russiske efterretningsvæsen FSB” på knudnjus.com 29. oktober 2017).

Anklagen

paul manafort
Paul Manafort

 

 

Ud over Manafort er der også rejst anklage mod Richard Gates. De to mænd er sigtet i 12 anklagepunkter, herunder sammensværgelse mod USA, sammensværgelse for hvidvaskning af penge, anden økonomisk kriminalitet og andre lovovertrædelser.

Det gik ellers lige så godt for Trump. han var i gang med at kritisere de forskellige efterforskningshold, der, som Trump udtrykker det, for skatteydernes penge er igang med at undersøge mulige ulovlige forbindelser mellem Trumps valgkampagne og Rusland uden at finde noget.

Den særlige anklager, tidligere FBI-chef Robert Mueller
Robert Mueller, manden der lod bomben springe

 

 

 

Bombeeksplosion

I fredags  eksploderede bomben så. Den særlige anklager, forhenværende FBI-chef Robert Mueller, der har fået i opdrag at kulegrave sagen om russisk indblanding i den amerikanske valgkamp sidste år, meddelte at de første sigtelser nu var rejst.

Mod hvem og for hvad ville blive afsløret i dag. Nyheden breakede, som det hedder nu om dage, kl. ca. 13.30 dansk tid.

to gode venner, Janukovoitj og Putin
Janukovitj og vennen Putin

 

Hvem er Manafort?

 

Paul Manafort er lobbyist og har tidligere været kampagnerådgiver for de republikanske præsidentkandidater Gerald Ford, Ronald Reagan, George H. W. Bush og Bob Dole, og han var som sagt kampagnechef for Trump fra juni til august sidste år.

Manafort var i 1980 medgrundlægger a f lobbyvirksomheden Black, Manafort & Stone, i 1984 omdøbt til Black, Manafort, Stone & Kelly.

Ferdinand Marcos
Ferdinand Marcos

 

Manafort har aldrig været sart i sit valg af arbejdsgivere, bare de betalte. Han har drevet lobbyvirksomhed for folk som Putins gode ven, den korrupte forhenværende ukrainske præsident Viktor Janukovitj, Philippinernes forhenværende diktator Ferdinand Marcos, diktator for den tidligere Demokratiske Republik Congo Mobutu Sese Seko og Angolas guerillaleder Jonas Savimbi.

 

Penge som eneste drivkraft

Jonas Savimbi
Jonas Savimbi

Folk som Manafort drives ikke af ideologiske grunde, de er uden moralsk pas, de går kun efter pengene. En protokol, der blev fundet i Janukovitj’s forladte palads, viser at han havde fået udbetalt 12 millioner dollars. Det har Manafort benægtet, men det er bekræftet at to af hans selskaber har fået dele af dette beløb.

 

Putins bonkammerat Oleg Deripaska har efter sigende betalt Manafort 10 millioner dollars for at fremme Putins dagsorden. Ifølge presserapporter har Manafort også fået betydelige lån af Deripaska.

Gates
Richard Gates, anklaget sammen med Robert Manafort

Den anden person, der er rejst sigtelse imod i dag manddag, er Rick Gates, der også var en ledende person i Trumps kampagne. Knudnjus er desværre ikke i besiddelse af yderligere detaljeret information om Gates.

 

Den nærmeste fremtid vil vise, om dette markerer begyndelsen på enden for Trump. Han virker mere og mere desperat, hvilket nok vil fremgå af de tv-optagelser man vil kunne se af ham i nærmeste fremtid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s