Thulesen Dahls børnehave

Christian Thulesen Dahl har beskyldt regeringen for at være en børnehave, men han leger selv med. Flygtninge, der kommer her til landet fra krig og ulykker, betaler prisen.

Endnu et stykke symbolpolitik i hus
Kristian Thulesen Dahl i midten

Kristian Thulesen Dahl – i daglig tale ’Tulle” – har beskyldt regeringen for at være en børnehave efter at Liberal Alliance (LA) erklærede at de ikke vil stemme for finansloven med mindre den knyttes sammen med en skattereform. Den skal ifølge LA-logikken give danskerne skattelettelser, som skal sætte yderligere gang i produktionen, så der kan skabes endnu flere jobs.

 

Anders Samuelsen
Anders Samuelsen – skattelettelser for enhver pris

Det har hele tiden ligget i kortene at der foruden Dansk Folkepartis traditionelle stramninger for udlændinge skulle knyttes en skattereform til, uanset hvad man synes om betimeligheden netop nu af skattelettelser. Det var prisen for at LA ville blive i regeringen. Det ved den øvrige regering, det ved støttepartiet (Dansk Folkeparti) og det ved oppositionen, det ved alle og enhver.

 

Og så begyndte legen. For at provokere LA får DF finansloven og skattereformen skilt fra hinanden i forhandlingsprocessen (så der bliver tid til at forhandle finansloven færdig i tide, så alle på statens lønningslister kan få udbetalt løn næste år, som DF’erne salvelsesfuldt udtrykker det).

Tulle og Samuel
To drenge i børnehaven

Så sætter LA, der er bange for at blive taget i en vis legemsdel hvad skattereformen angår, tingene på spidsen ved at erklære, at de ikke vil stemme for finansloven medmindre skattereformen er knyttet til den og stemmes igennem sammen med den.

 

Så puster DF sig op: Hvis der skal gives skattelettelser, så skal der strammes endnu mere op på udlændingeområdet. (Som om de to ting havde noget med hinanden at gøre.)

Det tragikomiske ved denne børnehaveleg, hvor DF opfører sig lige så barnagtigt som LA, er at der hverken er behov for skattelettelser (det går ganske godt økonomisk) eller stramninger på udlændingeområdet (der er kun meget få flygtninge).

Men der er ingen tvivl om hvordan børnehavelegen ender: udviklingsbistanden til de fattige lande og indvandrer- og flygtningeområdet kommer til at bløde for børnehavelegen…

 

Kære alle andre partier i folketinget, hvor længe endnu vil I lade jer drive ud i afstumpetheden af Dansk Folkeparti?

God jul til alle, der ikke tramper på de svage og forfulgte!

Knud-Aage Rahbek Lauridsen

 

 

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s