Trump har ikke ændret sig •Og det gik ikke bedre for Harley Davidson

Ikke et øje var tørt, da præsident Trump i sin state-of-the-union tale åbnede for de følelsespornografiske sluser i sin præsentation af udvalgte hverdagens helte. Mange kongresmedlemmer lod sig tydeligvis rive med af stemningen og lod følelserne overtage styringen, hvor analyseapparatet burde have funktionslamperne blinkende. Nogle kommentatorer havde også tydeligvis svært ved at håndtere situationen og mente at Trump i virkeligheden er flere personer.

trump 5
Trump – som om han er statsmand

Men det er noget vrøvl. Trump er ganske vist usædvanlig, men han har ikke flere personligheder. Han har et umætteligt behov for ros og anerkendelse til at stive sin svage jegstruktur af. Det er det, det handler om – at indhøste ros og anerkendelse. Han higer efter at fremtræde bedre og større end sine forgængere, især Obama, der giver ham mindreværdskomplekser i kilometermål. Og løgne og fortielser bliver systematisk taget i anvendelse til dette formål. Lad os tage et par eksempler.

Den amerikanske økonomi skabte 2,4 millioner arbejdspladser i 2017, pralede han, som om det først nu, under hans præsidentskab, var begyndt at gå fremad. Han fortav at den samme økonomi under hans forgænger havde skabt 16 millioner arbejdspladser de seks forudgående år.

Samme historie, når det drejer sig om afroamerikanernes beskæftigelse. Blandt dem faldt arbejdsløsheden fra 7,9 til 6,8 pct. I 2017. ”Det laveste niveau, der nogensinde er målt” fortalte præsidenten, der gjorde sig store anstrengelser for at antyde, at han havde overtaget en økonomi i ruiner fra sin forgænger.

Trump cartoon 3

Han fortav at arbejdsløsheden blandt USA’s afroamerikanere var faldet fra 16,1% til de 7,9% i årene fra 2009 til 2017, da Obama var præsident.

”I mange år skete der det, at virksomheder og arbejdspladser bare forlod os”, erklærede han. ”Men nu kommer de tilbage”.

Ja, og nogle bliver ikke til noget, men det fortier han.

For et år siden var Trump vært for Harley-Davidson topchefer ved et møde i Det Hvide Hus. På mødet tilskrev han Harley-Davidson fabrikkernes succes den nye ånd, der herskede siden han var blevet præsident. ”Jeg tror at I oven i købet kommer til at ekspandere” sagde Trump første gang han talte til Kongressen.

harley plant in Kansas
Harley Davidson fabrikken i Kansas

Når Trump ikke nævnte Harley-Davidson fabrikkerne i sin state-of-the-union tale forleden kan det skyldes, at Harley-Davidson fabrikkerne tirsdag bekendtgjorde en plan om at lukke en fabrik i Kansas City og fyre 800 ansatte efter ringe indtjening i 4. kvartal. Og formentlig fordi nye salgsmuligheder fortonede sig, da Trump meldte USA ud af TPP aftalen.

Trump er fuld af løgn, som han hele tiden har været, og det er et karaktertræk, som ikke går af i vask og strygning. Han er én og samme person med en meget svag jeg-struktur, der konstant er på jagt efter ros og anerkendelse fra sine omgivelser, og som kan optræde statsmandslignende, eller som om han var en statsmand, hvis det er det der skal til for at opnå anerkendelse. Eller han kan optræde som om han er en gadedreng, hvis det er det der skal til for at høste stemmer i rustbæltet.

Om lidt har vi den gamle Trump tilbage og al snak om, at han har ændret sig eller er blevet en anden vil forstumme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s